maandag 5 augustus 2013

Koken zonder gluten

Hoewel er elke dag wel iets op tafel moet staan, was ik al een tijdje een beetje stuurloos aan het rommelen in de keuken. Het gevolg was dat ik bijna elke dag naar de winkel moest voor één of ander ingrediënt dat ik toch echt nodig had voor het gerecht van de dag. En het gevolg van elke dag naar de winkel te moeten was niet alleen dat ik ongelofelijk veel tijd in de supermarkt doorbracht (de frigo van de colruyt kan ik dus bij deze extreme temperaturen keihard aanraden) maar ook dat ik heel veel dingen moest weggooien omdat ik toch altijd met nog iets extra maar zeker niet nodig thuiskwam.
Dus... gisteren maakte ik weer een weekmenu. Bij wijze van experiment ga ik ook eens een tijdje glutenvrij kokkerellen. Ik ben eens benieuwd of onze darmen wat rustiger worden en ik mijn vitamine B12-tekort wat kan bijschroeven hoewel er deze week niet echt veel vlees op het menu staat.

Wat schaft de pot deze week:

Vandaag eten we spinaziesoep met garnalen.
Dinsdag ga ik quinoa maken met groentjes en nootjes.
Woensdag staat er tortilla met bosuitjes op het menu.
Donderdag probeer ik de zalm-preischotel en 
vrijdag maak ik vispakketjes met kruidige aardappelpuree en boontjes.
Het weekend is meestal weggelegd voor de restjes maar ik maak ook nog eiersalade om niet helemaal in herhaling te vallen.


2 opmerkingen: