woensdag 7 augustus 2013

Badkamer en stress

We hadden grootse plannen... deze zomer was het tijd voor een nieuwe badkamer. Na de nodige bezoekjes aan sanitair- en tegelbedrijven hadden we eindelijk onze keuze gemaakt. En dat was niet zo gemakkelijk omdat we met een erg kleine oppervlakte zitten, maar we waren toch erg tevreden over de keuze van materialen en de inrichting van de ruimte.

Dus 3 weken geleden werd de eerste tegel afgeklopt met de bijhorende problemen: alles kwam mee naar beneden. Gevolg: zo snel mogelijk stukadoor regelen (tijdens het bouwverlof!!!), alle tegels en bezetsel van de muren verwijderen en alle werken stilleggen voor onbepaalde duur. En ondertussen werd er een hittegolf voorspeld en zaten wij natuurlijk zonder badkamer.


Stukadoor was vrij snel geregeld en met het warme weer is het bezetsel ook erg goed gedroogd... gelukkig! Vandaag is de loodgieter aan de beurt. Behalve boren en drillen en buizen leggen merkt hij ook enkele foutjes op. Zo hebben we bijvoorbeeld geen plaats voor de kast, behalve wanneer de douchebak anders wordt geplaatst. Maar die douchebak heeft ook bepaalde afmetingen waar ik nu weer op mijn beurt keihard aan begin te twijfelen. Te laat weliswaar, want die bak ligt er al in.

Volgende week starten de vloerders en de week daarna kan de loodgieter terugkomen om alle leidingen aan te sluiten en de meubels te plaatsen.

En ondertussen gaan we maar vaak naar het zwembad!

Hopelijk zal ik, na het plaatsen van de badkamer toch weer blij zijn met onze keuze én onze nieuwe badkamer!

maandag 5 augustus 2013

Koken zonder gluten

Hoewel er elke dag wel iets op tafel moet staan, was ik al een tijdje een beetje stuurloos aan het rommelen in de keuken. Het gevolg was dat ik bijna elke dag naar de winkel moest voor één of ander ingrediënt dat ik toch echt nodig had voor het gerecht van de dag. En het gevolg van elke dag naar de winkel te moeten was niet alleen dat ik ongelofelijk veel tijd in de supermarkt doorbracht (de frigo van de colruyt kan ik dus bij deze extreme temperaturen keihard aanraden) maar ook dat ik heel veel dingen moest weggooien omdat ik toch altijd met nog iets extra maar zeker niet nodig thuiskwam.
Dus... gisteren maakte ik weer een weekmenu. Bij wijze van experiment ga ik ook eens een tijdje glutenvrij kokkerellen. Ik ben eens benieuwd of onze darmen wat rustiger worden en ik mijn vitamine B12-tekort wat kan bijschroeven hoewel er deze week niet echt veel vlees op het menu staat.

Wat schaft de pot deze week:

Vandaag eten we spinaziesoep met garnalen.
Dinsdag ga ik quinoa maken met groentjes en nootjes.
Woensdag staat er tortilla met bosuitjes op het menu.
Donderdag probeer ik de zalm-preischotel en 
vrijdag maak ik vispakketjes met kruidige aardappelpuree en boontjes.
Het weekend is meestal weggelegd voor de restjes maar ik maak ook nog eiersalade om niet helemaal in herhaling te vallen.