donderdag 2 oktober 2014

Wereldveggiedag

Oké, strikt genomen was gisteren niet veel anders dan een andere dag. Wij eten meestal geen vlees. Het gebeurt wel eens dat we vis of kip eten, en zelfs spekblokjes komen wel eens op ons bord terecht. Maar meestal eten wij dus geen vlees. En aangezien het gisteren feest was voor de vegetariërs, vierden wij gewoon mee. 

Inspiratie haalde ik op de site van delicious magazine. Tjaptjoj met rijst, het was eens wat anders, maar het was simpel, lekker en dus voor herhaling vatbaar.
Ook vandaag eten wij opnieuw geen vlees, en misschien wel mijn vegetarisch lievelingsgerecht: Eggah*.
Opnieuw een heel simpel gerecht, boordevol smaak.
Wat heb je hiervoor nodig? 
4 zoete aardappels
1 ui
1 courgette
1 rode paprika
3 grote wortels
6 eieren
Kruiden naar smaak (ik gebruik komijn, tijm, peper en zout)

Ik kook de zoete aardappels in 10 minuten bijna gaar (en heb ze vooraf al in kleine blokjes gesneden).
Ondertussen bak ik de ui, courgette, rode paprika en wortels in een pan (vuurvast, eentje die je in de oven kan zetten). Voeg de zoete aardappel toe. Overgiet het geheel met het gekruide eiermengel en laat even stollen op het vuur. Zet het de pan enkele minuten onder de grill zodat ook de bovenkant kan stollen en aankleuren.




* Dit recept komt uit 'Vegetarisch Nieuwe Stijl'