vrijdag 7 december 2012

Wortelcake

Gisteren maakte ik een cake met de worteltjes die het paard van de Sint hier had achtergelaten:






Bereidingswijze*


  • Roer de boter (90g) met de bruine suiker (150g) romig. Voeg 2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe. Klop de 2 eieren er één voor één onder. Meng er vervolgens de zelfrijzende bloem (220g), kaneel (1/2 theelepel), sinaasappelsap (2 eetlepels), melk (2 eetlepels), walnoten (50g, gehakt) en de geraspte wortelen (200 g) onder.
  • Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
  • Bak de cake, 50 min. op 180 graden, ontvorm en laat op een taartrooster afkoelen.
  • Maak het glazuur door 3 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel sinaasappelsap en 60g smeerbare roomkaas goed te mengen.
  • Strijk het uit over de cake met behulp van een borsteltje of een lepel. 
* Voor dit recept baseerde ik me op het recept uit 'ons bakboek' en paste hier en daar een beetje aan.
 

dinsdag 4 december 2012

Wat eten we vandaag?

Maandag, gisteren dus, was restjes dag. Wij aten de overschot van de spruitjespuree met een spinazieburger.

Vandaag eten we gebakken patatjes met knolselder en witte saus. 

Woensdag staat er knolselderpuree met vis op het menu.

Donderdag haal ik mijn wok nog eens boven. Pasta met gewokte broccoli, erwten en boontjes is altijd een winner!

Vrijdag eten we nog eens risotto met champignons en van de overschot van de risotto maak ik zaterdag burgers. Dat idee haalde ik hier

Zondag is het feestdag, dus dan hang ik mijn schort aan de haak en mag ik mijn benen onder tafel schuiven.

maandag 3 december 2012

Appelkruimeltaart

Naar dit weekend had ik zolang uitgekeken: lekker niks moeten doen, alleen maar leuke dingen mogen doen!  
Terwijl mijn appelkruimeltaart in de oven stond, haakte ik verder aan een sjaal en dacht ik ook nog een beetje aan het ontwerp van de tafeltent die ik voor mijn Guustje zal maken!