Gisteren maakte ik een cake met de worteltjes die het paard van de Sint hier had achtergelaten:
Bereidingswijze*
- Roer de boter (90g) met de bruine suiker (150g) romig. Voeg 2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe. Klop de 2 eieren er één voor één onder. Meng er vervolgens de zelfrijzende bloem (220g), kaneel (1/2 theelepel), sinaasappelsap (2 eetlepels), melk (2 eetlepels), walnoten (50g, gehakt) en de geraspte wortelen (200 g) onder.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm.
- Bak de cake, 50 min. op 180 graden, ontvorm en laat op een taartrooster afkoelen.
- Maak het glazuur door 3 eetlepels poedersuiker, 1 eetlepel sinaasappelsap en 60g smeerbare roomkaas goed te mengen.
- Strijk het uit over de cake met behulp van een borsteltje of een lepel.