vrijdag 2 november 2012

Trick or Treat


Een tijdje geleden kocht ik een patroon voor een cape... om te maken tegen Halloween, nam ik mezelf voor. Hij was op de valreep af, maar het resultaat is veel te schattig en te kleurrijk om iemand bang te maken!



dinsdag 30 oktober 2012

Thee en warme choco

Hoe kan je een druilerige herfstdag het best doorbrengen? 
In goed gezelschap én met thee en warme choco!


maandag 29 oktober 2012

Weekmenu 44


Mijn menu voor deze week: Niet alleen bespaar ik tijd maar ik heb ook weer veel inspiratie om telkens weer lekkere receptjes klaar te maken!



zondag 28 oktober 2012

Perentaart

Voila, dit is mijn eerste bericht en al onmiddellijk een bekentenis: ik bak en ik bak graag. Vandaag bak ik een perentaart!






En hier is het recept:

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Breng een pot met daarin de helft water (1/2l) en de helft suiker aan de kook. Voeg de jeneverbessen (10 stuks) en de kruidnagels (10 stuks) toe. Schil de peren (4 à 5 stoofperen) en snij ze in de helft. Verwijder het klokhuis van de peren met een ‘parisiennelepel’. Tenslotte verwijder je ook het steeltje en het ‘kontje’ ervan. Leg ze in de siroop en laat zacht aanstoven.
  2. Voor de vulling, vermeng de boter (200 g), poedersuiker (200 g) en amandelpoeder (200 g) met de bloem (100 g) en 3 eieren. Voeg hier de pitjes van de vanillestok bij. Doe er tenslotte 1 scheutje cognac bij.
  3. Leg het bladerdeeg (1 vel kant en klaar bladerdeeg) in de taartvorm en druk de zijkanten goed aan. Rol de overschot van de kanten van het bladerdeeg op tot aan de rand. Leg er een vel bakpapier over en leg hierop gewichtjes (bv. gedroogde bonen, linzen). Dit voorkomt dat het deeg opkomt en er blazen verschijnen. Het bladerdeeg mag nu 20 min. in een voorverwarmde oven van 190° bakken.
  4. Haal het bladerdeeg na 20 minuten uit de oven en verwijder het bakpapier met de gewichtjes. Vul de taartvorm met de frangipanevulling en leg de peren erop met de uitgesneden kant naar beneden. De frangipanetaart gaat opnieuw in een oven van 190° en is na 35 minuten klaar om te serveren