maandag 24 november 2014

Brood

Het was al weer een tijdje geleden dat ik zelf brood bakte, maar omdat ik toch altijd meel en gist in huis heb, was er niets dat me tegenhield. En weet je waar ik echt van kan genieten? 
Van het gekraak van vers gebakken brood. En van je huis dat naar versgebakken brood ruikt!*


En bij het geknisper van dit versgebakken brood, schuim ik het internet af naar een leuk projectje voor een driejarige kleuter.
Onze Guust en Willem mogen bij een vriendinnetje gaan spelen, terwijl wij naar een vernissage van 'For Security Reasons' gaan. Aangezien het ook haar verjaardagsfeestje is, kunnen we onmogelijk met lege handen aankomen, ondanks een uitdrukkelijk verbod van haar mama. 
Nu ben ik dus op zoek naar iets leuks, iets wat ik zelf kan maken en wat past bij een driejarige...

* Voor deze broden gebruikte ik 800g meel (multigranen), 40 g distelolie, 1 koffielepel kruidenbouillon, 11 g gist, 400 g lauw water. Doe de ingrediënten in deze volgorde in een kom. Kneed tot alles goed gemengd is. Laat 1 uur rusten. Kneed opnieuw kort en laat opnieuw een uur rusten. Bak op 180° gedurende 55 minuten.