vrijdag 16 november 2012

Lasagne

Deze week stond er nog eens zelfgemaakte lasagne op het menu.
 
 
Bereidingswijze:
 
1. Verwarm de oven voor op 180°.  Vet een ovenschaal in met olie.
2. Snijd de paprika's (3 rode paprika's) in 4 en verwijder de zaadjes. Leg ze met het vel naar boven onder de gril en laat grillen tot het vel zwart is en vol blaren zit. Verwijder het vel van de afgekoelde paprika's en snijd ze in smalle reepjes.
3. Snijd de aubergine (1 aubergine) in plakjes. Gril deze plakjes (in de oven of in een grillpan).
4. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui (1 ui fijn gesneden). Voeg champignons (500 g champignons in plakjes), courgettes (2 courgettes in blokjes) toe. Laat even bakken en na enkele minuten voeg je de tomaten (400 g gepelde tomaten in blokjes uit blik) toe. Kruid met peper, zout, oregano en basilicum en laat 15 minuten pruttelen.
5. Maak ondertussen de kaassaus: Smelt de boter (60 g boter) in een pan en roer de bloem (3 el bloem) erdoor. Voeg geleidelijk de melk (5 dl melk) toe en roer tenslotte de ricotta (600 g ricotta) erdoor.
6. Leg 4 lasagnevellen op de bodem van een grote ovenschaal. Leg hier verse spinazie (halve zak verse spinazieblaadjes) op, de helft van de paprikareepjes en de gegrilde aubergine. Leg hierop de helft van de blokjes zalm (2 stukken diepvrieszalm) en een laagje van de champignon-courgettesaus. Leg hier weer lasagnevellen op en druk ze zachtjes aan. Herhaal de laagjes en eindig met een laag lasagnevellen.
Schenk de kaassaus  erop en strooi de geraspte kaas (een pakje geraspte kaas) en de cheddar (3 el cheddar) erover.
7. Bak de lasagne 45 minuten in de over op 180°. 
 
Ik baseerde me op het lasagnerecept uit het boek 'De complete pastakeuken', maar paste het hier en daar een beetje aan. 

zondag 11 november 2012

Vegetarische burger

Ik maakte gisteren voor het eerst een vegetarische hamburger. Het was zo lekker dat ik het waarschijnlijk binnenkort nog eens zal klaarmaken!







Het broodje
Voor deze burger gebruikte ik een gewone witte pistolet. Hier deed ik eerst wat zelfgemaakte spinaziepesto tussen. Daar legde ik een notenburger op en werkte het af met een beetje ruccola en geraspte worteltjes.

Het slaatje
Ik mengde wat ruccola, geraspte worteltjes en wat fijn gesneden witloof en legde een beetje hiervan op een bord. Ik deed daar enkele groentechips en preischeuten bij en werkte het af met een beetje spinaziepesto en gegrilde halloumi!

* Je vindt halloumi (kaas) in de delhaize.

Chocoladetaart

 Vandaag maakte ik een heerlijke chocoladetaart met walnoten en cashewnootjes. Hier vind je het recept dat ik gebruikte. Het is echt heel gemakkelijk en superlekker!

En oh ja, vergeet de nootjes niet toe te voegen.