woensdag 6 augustus 2014

Yoghurtcake met bosvruchtenvulling

Het bosbessenseizoen is al een tijdje bezig en hier staat dus altijd wel een kleine voorraad, om zo opgegeten te worden, ofwel samen met muesli, of om in yoghurtijs te verwerken.

Gisteren maakte ik yoghurtcake, volgens een recept van 'Baked Louie's'.

Wat heb je nodig voor de cake?
- 3 eieren (van de kippen van emmellien)
- 150 g suiker
- 250 g yoghurt
- 70 g plantaardige olie
- enkele druppels vanille-extract
- 250 g zelfrijzende bloem

Wat heb je nodig voor de vulling?
- 300 g bosvruchten, frambozen, braambessen
- 150 g roomkaas
- 50g suiker of vruchtenconfituur

En hupsakkee...

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm (ca. 22cm diameter) in met boter en bestuif met een beetje bloem. 
Klop in een grote kom de eieren en de suiker bleek en luchtig. Meng de yoghurt, de olie en het vanille-extract erdoor. Zeef de bloem in een kom en meng door de natte ingrediënten. Stort het beslag in een springvorm en bak de cake in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake volledig afkoeken in de springvorm. Haal de cake vervolgens uit de vorm en snijd hem horizontaal doormidden. Maak als laatste de bosvruchtenvulling. Klop de roomkaas en de suiker (of confituur) op, meng hierdoor de bosvruchten en verspreid de vulling over één helft van de cake. Leg de andere helft erop en druk goed aan.

Hoewel je de cake tot 4 dagen in de koelkast kan bewaren, zal dat hier niet nodig zijn! Op 1 stukje na is de hele cake gisteren helemaal opgesmuld!




maandag 4 augustus 2014

Retro...

Hoogdag in Diest, voor het derde jaar op rij... de Retro Jardin!

Als vrijwilliger mocht ik voor het grote publiek naar de kapper die me voor de gelegenheid in retrosfeer omtoverde. Wat bloemen in mijn haar, een hoop make-up, een zonnige dag, vrienden op bezoek... alles om een leuke dag te worden!


En dan kwam er plotseling een hevige stortbui uit de lucht vallen waardoor er heel wat kraampjes opgedoekt werden en de mensenmassa uitgedund werd. Het was dan ook heel rustig in de taptent waar ik die avond moest werken. Maar het was allemaal de moeite waard en volgend jaar ben ik alvast weer van de partij!