woensdag 12 november 2014

Lesgeven, hemdjes en truitjes

5 uurtjes lesgeven per week, het lijkt te verwaarlozen, maar schijn bedriegt. In de eerste plaats ben ik een beginneling, dus er is nog geen routine of ervaring. En dan heb ik het over lesvoorbereidingen. Want anderzijds, 5 uur of 10 uur of 20 uur, alle vergaderingen en raden en bijeenkomsten blijven voor iedereen hetzelfde.

Maar ik ben blij. Eindelijk kan ik lesgeven, en het is erg leuk. Tussendoor probeer ik het maximum te halen uit de 'vrije tijd' tussen het voorbereiden door.

Onze Willem en Guust hebben allebei een hoodie en zolang ze het zelf willen, vind ik het leuk om dezelfde stofjes te gebruiken. Het pyjama-gehalte van de trui is vrij hoog, hun volgende truitje zal iets kleurrijker worden en hopelijk minder aan een pyjama doen denken.
 

De patroontjes komen uit 'Ottobre herfst 2014'.
De hemdjes voor onze Guust maak ik tijdens de naailes, wanneer ik wacht op de leerkracht. Dat gaat vrij vlot, en zijn kast raakt aardig gevuld.

Na de kleurrijke truitjes, het hemdje dat ik tussendoor maak en eventueel nog een broekje voor onze Willem, ga ik nog eens een naaiprojectje voor mezelf beginnen. En aangezien ik volgende week naar het stoffenspektakel in Antwerpen ga, is dat meteen het ideale moment.