woensdag 30 juli 2014

Komkommersoep

Komkommersoep met curry... Een lekkernij... Volgens Emmellien... En ze heeft gelijk. Vandaag maakte ik die soep: twee ajuinen, drie ongeschilde komkommers, curry en een appel. Een kleine liter bouillon, een kwartiertje laten koken en mixen die handel.

Smakelijk!!!

dinsdag 29 juli 2014

Zomers hemdje

Voor het tweede jaar op rij maakte ik een hemdje voor de verjaardag van onze Guust, zijn derde verjaardag alweer. Het eerste hemdje, zijn verjaardagshemdje, was er eentje in 't blauw met rode bolletjes. Omdat het stofje toch wat donker uitviel, kreeg ik de tip om er een kleurige knoop op te naaien. Die ene gele knoop maakte het inderdaad wat fleuriger. Omdat het patroontje niet zo moeilijk was, en ik nog wat hulp kreeg van mijn juf tijdens de naailes, koos ik dit zomerse stofje (hoewel het achteraf gezien ook een beetje gruwelijk is, surfers die tussen angstaanjagende haaien hun ding doen...). Opnieuw geeft die ene oranje knoop net dat ietsje meer.


Ondertussen moeten we ook eten, en voor mijn inspiratie ga ik tegenwoordig vaak kijken op de site van deliciousmagazine. Gisteren maakte ik de salade van broccoli met daarbij patatjes uit de tuin.

Zaterdag waren we toevallig dichtbij een 'Jumbo', en daar kocht ik alles om zondag een lekker ontbijtje te maken. De trifle, opnieuw van Delicious Magazine, was héél lekker, maar volgende keer maak ik het zonder de suiker op het brood.