dinsdag 25 december 2012

Hard Labeur

Hard labeur... maar eindelijk is mijn jasje klaar!


Maar gelukkig is er ook minder hard labeur: lesje 4 uit mijn boek 'Haken: stap voor stap' was het maken van een colsjaal. En ondertussen heb ik er al 2 gehaakt.


Dromerige kerstdagen


De kadootjes stonden al enkele dagen te blinken onder onze kerstboom, maar gisteren sneuvelden ze in de strijd!


Ondertussen bakte ik een hele lading mueslikoekjes en deze mogen straks in Antwerpen onder de kerstboom gezet worden!







Mueslikoekjes maak je zo: 


Laat 300 g bakboter smelten in een grote kookpot. Doe er ½ kg havermoutvlokken bij. Laat 1 minuut op het vuur staan terwijl je met een houden lepel in de ingrediĆ«nten roert. Neem de pot na 1 minuut van het vuur. Mix in een kom 4 hele eieren met 300g suiker. Weeg 200g bloem af en doe er 2 koffielepels bakpoeder bij. Roer het eiermengsel met de houten lepel onder de havermout. Voeg er nadien de bloem bij. 
Voor een kruidig accent, doe er:
* 2 koffielepels gedroogde goudsbloem bij.
* 2 koffielepels gedroogde brandnetel bij.
* 2 koffielepels sesamzaadjes bij.
Leg nu op de bakplaat anti-aanbakpapier of boter ze goed in. Maak met behulp van 2 koffielepels kleine deeghoopjes. Leg ze op 3 cm afstand van elkaar op een rijtje. Bak ze op 180° ongeveer een kwartier.