De kadootjes stonden al enkele dagen te blinken onder onze kerstboom, maar gisteren sneuvelden ze in de strijd!
Ondertussen bakte ik een hele lading mueslikoekjes en deze mogen straks in Antwerpen onder de kerstboom gezet worden!
Mueslikoekjes maak je zo:
Laat 300 g bakboter smelten in een
grote kookpot. Doe er ½ kg havermoutvlokken bij. Laat 1 minuut op het
vuur staan terwijl je met een houden lepel in de ingrediƫnten roert.
Neem de pot na 1 minuut van het vuur. Mix in een kom 4 hele eieren met
300g suiker. Weeg 200g bloem af en doe er 2 koffielepels bakpoeder bij.
Roer het eiermengsel met de houten lepel onder de havermout. Voeg er
nadien de bloem bij.
Voor een kruidig accent, doe er:
* 2 koffielepels gedroogde goudsbloem bij.
* 2 koffielepels gedroogde brandnetel bij.
* 2 koffielepels sesamzaadjes bij.
Leg
nu op de bakplaat anti-aanbakpapier of boter ze goed in. Maak met
behulp van 2 koffielepels kleine deeghoopjes. Leg ze op 3 cm afstand van
elkaar op een rijtje. Bak ze op 180° ongeveer een kwartier.